Att välja glädjen

Det är inte så lätt att vara glad jämt, det är inte heller naturligt att alltid vara det. Livet har sina uppgångar och nedgångar. Ibland hänger man kanske kvar lite extra länge i dalarna i ren slentrian på grund av vardagsstress, sömnrubbningar, trotsålder, oförstående chef eller vad det nu kan tänkas vara (läs inte in för mycket i mina exempel, jag gillar faktiskt min chef). Det kan nästan bli som att man blir blind för det negativa, ser inte det som stjäl ens energi eller glömmer hur det kan vara när livet är mer uppåt. Vid dom här tillfällena är det bra att bryta det hela, att ta ett steg tillbaka och se situationen utifrån. Det är inte så lätt och självklart, många gånger kanske man är blind för det som händer.

Jag själv brukar få någon slags känsla i magen och börjar avskärma mig. Jag går inte under jorden på något sätt men jag minskar min sociala samvaro med andra märkbart. Fokus läggs mer på mig själv och på några få saker som ger mig sinnesro, det kan vara att läsa, träna eller kanske laga mat. Jag har haft en sådan här period nu, det har varit skönt. Den här gången märkte jag själv att jag behövde den och tog ett steg tillbaka och klev in i min bubbla, eller kanske vår bubbla för familjen har haft extra mycket fokus de senaste dagarna. Det är inte det att jag på något vis varit deppig eller mått extra dåligt, jag har bara varit allt för negativ och pessimistisk vilket inte känns som min rätta person.

Såhär några dagar in i min ”fokuseringsperiod” är det lätt att göra bra val igen, lätt att se det fina, det som ger energi, lätt att förstärka de positiva sakerna i livet och lätt att välja glädjen. Det är skönt nu, jag har ett betydligt bättre tålamod med allt omkring, barnens humör, människor som kör bil galet eller de som måste buttas i mataffären. Nu klarar jag att sålla bort det där onödiga irritationsmomenten igen. Det bästa är såklart att jag klarar av att njuta fullt ut av det som ger livet extra glädje, som tex bland de bästa stunderna som finns, när jag plockat upp lillan från sängen och hon varm och go kramas och glatt säger ”hej mamma” eller tiden när lillan somnat och storebror gått in i sitt lugna humör och är sådär fantastiskt mysig att umgås med. Jag bjuder på några bilder från vilan idag, han i lugn med sin napp som han numera bara får ha när han ska sova. Det har funkat bra hittills även om det vart mycket gråt de första dagarna.
160419616041981604194

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s