Treårskontroll och treårskalas

1603305

Med en sushitallrik från Happy Kitchen framför mig sitter jag och planerar resten av dagen. Jag tror att jag kommer ägna mycket av kvällen åt att göra listor. Här förbereds en treårings födelsdag för fullt.

Idag var vi på kontroll på BVC med denna treåring som växer i full fart. Till skillnad mot kontrollen för ett halvår sedan gick han med på att mätas och vägas, ja han var faktiskt riktigt samarbetsvillig. Nu är han verkligen stor och det märks. Han för så roliga samtal, ofta blir jag förvånad över hur mycket han kan, vet och förstår. Det är nästan att jag glömmer att han är ett litet barn ibland.

På något sätt känner jag att lilla F många gånger hamnat lite på kanten när det gäller det där med att fira. Hans personlighet med mycket energi och vilja har gjort att vi vetat att det inte är så stor mening med att lägga ner sig varken på presenter eller dekorationer. Den här gången är det annorlunda. Han har pratat länge nu om sin födelsedag och att han vill ha kalas i rosa och gult med en rosa (cerise) tårta och ballonger. En sådan önskan måste förstås uppfyllas. Han har gått omkring hos sina släktingar och bjudit in dom på sitt kalas såhär ”på lördag fuller jag år, vill du komma på mitt kalas”. Mammans hjärta höll såklart på att explodera.
16033041603303
Det  bli en rosa och gul tårta med muminmotiv

De är nog inte så ovanligt att man som förälder frågar sig var gränsen går för hur mycket man kan lägga ner sig på ett barns firande. Jag tycker att andra ska göra precis som dom vill, bara barnet är okej med det. Det är ju knappas någon hemlighet att firandet ibland påverkas av föräldrarnas önskningar. Jag är nog ganska restriktiv och öser inte på i onödan men det här treårskalaset kan nog bli lie mer än det vanliga här hemma. För med massa bakgrejer från barkalaset.se, dekorationer från myperfectday.se samt fynd jag gjort ikväll på ICA med (egentligen påsk)girlanger kommer nog vårat hem bli hyfsat kalasigt. Jag har även köpt mumindricka och kakor hos Tallinksilja och muffinsformar med mumin har jag också från Pigge & Lina. Ja…. när jag tänker på det blir jag nästan lite matt…. men jag är säker på att det kommer uppskattas enormt av den lilla treåringen.

Nu  jag som sagt skriva listor och gosa med min nya vän, en vetekudde från Ask & Embla, vilken underbar uppfinning för onda axlar och nacke. Ha en fin kväll och var rädda om er.
1603301

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s