Jag är tillbaka

image

Det är svårt att förstå hur stor skillnad träning och motion av olika slag kan göra. Under två veckor har jag inte kunnat hålla igång på grund av ”sjukdom” eller vad det var jag drabbades av och det kändes direkt. Nu fanns ingen möjlighet att kunna träna, jag klarade inte ens av att stå upp vissa av de här dagarna men nu när jag mår bättre är det skönt att vara igång igen.

För mig är det viktigt att ha en harmoni i grunden, en bas att stå på, en trygghet, för då finns en inre styrka hos mig som gör att jag klarar det mesta. Den där grunden är nödvändig för att kunna hålla igång, kunna vara vaken hela nätterna med barnen, klara de utmaningar livet bjuder och fixa att få ihop allt det där som ibland verkar krångla. En trygg grund ger allt, men den behöver vårdas. För mig blev det så uppenbart i vintras efter otroligt mycket påfrestande saker på en gång. Jag var tvungen att prioritera mig själv, min inre och yttre hälsa. Jag behövde få mer sömn, mer träning, mer avslappning och börja äta bättre. Jag såg till att få dessa saker och jag är enormt tacksam för att jag gjorde det, för livets utmaningar fortsätter komma.

Efter två veckors sjukdom är jag på banan igen, nu ska det tränas. Ikväll sprang jag en mil. Jah längtar efter att träna när jag inte kan göra det för det ger mig så mycket vinning framförallt psykiskt. Jag mår bättre på insidan, otroligt mycket bättre. Tankar rensas, känslor får komma ut och sedan är det faktiskt väldigt roligt. Utsidan får såklart sitt med av träningen, jag har gått ner över tio kilo sedan början av januari vilket verkligen är bra för min kropp. Jag är ingen smalis direkt och jag vill orka hålla igång, då kan inte kroppen vara sådär tung som den varit. Tids nog hoppas jag fler kilo ska trilla av, men det är inte det som är fokus, det viktiga för mig är den mentala och fysiska hälsan, att jobba för välmående och att fortsätta få känna att jag befinner mig i harmoni.

Det är viktigt att finna de där sakerna man mår bra av, de hälsofrämjande aktiviteterna. Nu pratar jag om saker som stärker en både på kort och lång sikt. Vissa saker kan ju kännas bra stunden man sysslar med den, men det släpper på direkten efter. Dessa kanske inte är så bra alla gånger. Det långsiktiga däremot, det är det vi behöver finna.

Nu ska jag syssla med något jag verkligen behöver, en stund av avslappning och meditation, att möta allt och inget i tanken, att möta sig själv och att möta det stora lugnet.

Ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s