Lördag med de bästa

1603121
Det är långt ifrån alltid vi är samlade på helgen men denna är familjen tillsammans vilket ja uppskattar otroligt mycket. Den här lördagen har varit lång, jobbig, härlig och mysig. Mitt snurr i huvudet har fortsatt men eftersom jag fått möjlighet att vila mellan varven har det gått någorlunda bra.

1603128
Vi startade dagen med en riktigt härlig frukost, lite fix, städning och uppsättning av nya tavlan från framkallaapp, sedan bar det iväg till kyrkogården. Lilla F hade gärna velat titta in i kyrkan men det var ingen där tyvärr.

Vi kom hem och jag slängde ihop en lunch av Keldas grytbas som jag just nu testar genom Buzzador. Skönt med mat som går fort att fixa. Jag åt rött ekologiskt ris till. Har ni testat det? Om inte, gör det! Det har lång koktid men är så gott.
16031221603124

Lilla F valde att inte sova middag medan hans lillasyster sov riktigt länge. Under tiden passade jag på att ligga i sängen och jobba. Snurret i huvudet fick vila medan jag fick en massa gjort. Det var skönt.


På eftermiddagen gav vi oss ut på uppdrag. Vi skulle lära lilla Sigge (en igelkott) och barnen mer om miljön. Vi åkte och tittade på återvinningscentralen och vårat värmeverk i staden och berättade om vikten av att sortera sopor, berättade om att vissa gamla saker kan man använda om igen, vissa saker går inte att använda och då eldas dom upp och blir värme i husen, men då måste röken först bli ren i de stora skorstenarna.

Efter lite mathandling blev det en timmes spring och bus. Favoritleken här hemma är ”nu kommer jag och tar dig”, båda barnen älskar att bli jagade och det är nyttigt för dom att få springa.

Nu sover barnen och jag ska fixa lite kvällsmat. Det blir sparris med lufttorkaskinka och parmesan bland annat. Hoppas att ni får en fin fortsättning på helgen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s