Det där med kläder

Det finns saker jag är helt värdelös på. En av dom är att köpa kläder. Man ska såklart inte skämta om shoppingberoende men ibland undrar jag om det inte vore nyttigt om någon person med det problemet kunde smitta mig i alla fall lite. Bara lagom mycket så att jag kunde känna någon slags glädje i att handla kläder till mig själv.

Min garderob är en skrämmande historia. Jag har inte så många lik i den men tyvärr inte heller så mycket kläder. Av de få plagg som finns där är 90 procent trasigt, fläckigt eller urtvättat. Jag behöver knappast hålla på att välja och vraka i timmar. Ska jag någonstans räcker det med fem minuter för att inse att det egentligen inte finns något att ha på sig och väljer det minst opassande. 

Jag önskar såklart inte att det var såhär. Jag skulle vilja känna mer glädje i det där med kläder. Förmodligen skulle det vara lättare om jag gick ner 10-20 kilo och hade en rejäl plånbok och framförallt en riktigt seriös shoppare som kunde ta tag i det hela. Det skulle kunna vara ett mål för hösten.

Tyvärr är jag feg, jag köper trista intetsägande svarta färglösa tröjor. Jag fick en utskällning av en vän för några dagar sedan för att jag har så tråkiga kläder ”men skärp dig Maria, du är ju hur rolig, knäpp, spontan, halvgalen och speciell som helst. Kan du inte klä dig lite mer så” skrev hon till mig. Tyvärr glömde hon att jag också är feg och osäker, framförallt när det gäller kläder. Jag ska faktiskt fundera på att ta hjälp nån gång framöver. I höst kanske, då ska jag banne mig göra det. Nån får väl säga åt mig vad jag ska köpa så jag får något köpt.

Ha en fin kväll! Själv ska jag börja packa en resväska och ha panik för att jag inte har några passande kläder för helgens resa. 

One thought on “Det där med kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s