Förväntan, spänning och hållbarhet

banner_barnmassan_2016_karlstad_500_375.jpg
Idag är det bara tre veckor kvar till att Barnmässan här i Karlstad slår upp portarna ännu en gång. Jag kommer att gå på den för fjärde gången men det känns som betydligt fler.

Barnmässan för mig är inte bara en mässa för barn och föräldrar, spännande utställare, scenframträdanden och aktiviteter. Det är en för mig känslomässigt fylld upplevelse som alltid kommer påminna mig om mitt första år där då jag var beräknad att föda bara några dagar senare. Jag gick där och bara väntade på att få uppleva miraklet, det efterlängtade, det som fyllde alla mina tankar – att bli mamma. Då sista veckorna klarade jag inte att umgås med andra, jag gick in i mig själv på något vis och i min lilla bubbla gick jag där på mässan och försökte ta till mig att alla de där grejerna i montrarna var saker jag snart skulle behöva, att en liten människa snart skulle komma in i mitt liv och stjäla hela mitt hjärta.

Året efter var jag också gravid, jag skulle på RUL någon vecka senare och det var inte långt kvar till att min lilla grabb skulle fylla ett år. Det var inte så många som visste om min graviditet, jag försökte hålla tillbaka illamåendet, kämpade med foglossningen och spenderade en underbar dag tillsammans med några av de finaste tjejerna jag vet, hitresta från olika delar av landet. Just de visste om min graviditet men i övrigt var det en hemlighet. Mitt andra år på mässan gick jag där lyckligt omgiven av fina vänner bärandes på en hemlighet, vår lilla present och vad jag inte visste då, en lillasyster.

Mitt tredje år på mässan var jag VIP-bloggare. Det var så speciellt att inte vara gravid på utan att istället sentimentalt gå där och tänka på åren innan. Även denna gång kom underbara vänner till Karlstad och jag fick möjlighet att kramas och  gosa. Jag lärde känna andra bloggare, träffade massa olika intressanta företag och företagare, pratade med mängder av människor och tänkte att jag alltid skulle vilja vara ute bland folk. Jag kände mig så levande den helgen och lovade jag mig en sak, att jag aldrig mer skulle ha som huvudsysselsättning att sitta inlåst på ett kontor. I det ögonblicket blev jag helt bestämd på att säga upp mig och inte återvända till jobbet efter föräldraledigheten.

Nu väntar mitt fjärde år på mässan. Jag kommer vara ogravid, VIP-bloggare, omgiven av människor jag tycker om och förhoppningsvis få nya vänner och bekantskaper. Jag längtar verkligen till denna helg. Det är med spänning jag blickar fram mot den. Jag ser när jag går in på hemsidan att mässan har en riktigt bra uppsättning utställare och en hög wow-faktor på uppträdanden och föreläsningar mm. Extra roligt tycker jag att det är att det i år finns väldigt många företag på plats som jobbar med hållbarhet, ekologiskt och giftfritt. Det uppskattar jag extra mycket.

Ja, det ska verkligen bil kul att gå runt där i år igen, när jag tänker på det blir jag pirrig i hela kroppen. Jag längtar efter alla människor, vännerna, utställarna och det grymma teamet bakom mässan. Jag hoppas att vi ses där!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s