Början på något nytt…

1601031
Min läromästare i konsten att ta det lugnt

Jag bär på en stark känsla just nu av att jag står inför eller kanske mitt i början på något nytt. Visst betyder ett nytt år ofta att jag försöker mig på lite nya tankar, vanor och liknande men nu är det något extra.

Jag tror att vi är på väg ur den där riktiga småbarnschocken, då livet i stort sett bara kretsar kring barnen och att överleva sömnlösa nätter, dagar av gråt och allt det där andra. I snart tre år har vi haft pluttar, men nu händer det saker där hemma, den lilla är inte sådär pluttig längre.

Lilla S hade inte bråttom att lära sig gå, men nu springer hon och beter sig som hon alltid gått. Tjocka vinterskor och snö stoppar henne inte. Hennes bästa gren är att klättra och fick hon som hon ville skulle hennes huvudsysselsättning vara att gå upp och ner för trappor. Vad som framförallt utvecklas snabbt nu är språket. Hon lär sig nya ord snabbt. Här kommer ett gäng av dom hon säger: mamma, pappa, Nanna (Sanna), Fiip (Filip), Jimmy, Nea, Alva, tatten (katten), färdig, mer, blöja, lampa, äppäpp (äpple), gidiiiis (godos), gass (glass), napp, hund, får, bil, bi och idag när jag kom hem visade det sig att hon börjat säga getti (spagetti) och kallt.

Lillan är på väg att bli stor. Hon ska börja förskolan snart och nu börjar ett nytt skede i livet för oss. Jag har ju jobbat sedan början av november men bara 25%, jag tänker hitta något mer att göra nu, men jag vet inte riktigt vad. Det känns som att jag kommer komma på det, kanske har jag mina aningar redan.

Året har börjat i nya tankebanor. Jag går här och klurar på vad jag ska göra med min tid framöver. Det gäller att ta chansen och passa på nu när jag verkligen har möjlighet. Det är nu drömmar ska uppfyllas om jag råkar få några. Jag känner mig fri i det, jag behöver inte ta ett jobb för jag måste jobba. Söker jag något är det för jag verkligen vill ha det, precis som med det jobb jag faktiskt har idag.

Nu ka jag lägga mig och läsa, i år ska jag bli bättre på att vara aktiv och bättre på att vila. Jag känner redan hur mycket den första veckan på året gett just på grund av träning och vila. Jag är på gång, vi ska bli starka och i år ska drömmar formas och uppfyllas.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s