Vad kommer tomten med i år?

image

Ikväll har jag betalat räkningar, eller snarare lagt in dom för betalning på onsdag. Vilken oglamorös sak att göra en lördagskväll.

Jag satt där och la in räkningar och insåg att kontot var tomt. Jag vet, det är väl en sån sak som man inte ska berätta, men så är det. I vårat upplägg med att spara föräldradagar ingår inte att ha några extra pengar. Just denna kväll vart jag ändå lite ledsen på det tomma kontot.

Jag är nog en person som tycker det är roligare att ge än få, men samtidigt älskar jag överraskningar. Jag skulle ljuga om jag påstod något annat än att än att jul och födelsedagar förut var extra kul på grund av presenter från min man, han kom alltid med de finaste sakerna. Sedan kom barnen och vi prioriterade bort oss, slutade ge till varandra för att spara pengar och ork.

I år bestämdes i släkten att vi vuxna inte skulle ge något till varandra. Istället skulle vi köpa något till oss själva eller lägga pengarna på andra saker, en bra idé. För mig har det betytt att jag fått ekonomiskt utrymme att fixa överraskningar till människor jag tycker om men även att stödja olika former av välgörenhet. Någonstans på vägen glömde jag (som vanligt) mig själv. Jag hade tänkt att köpa någon av alla de saker jag drömmer om men aldrig unnar mig. Sedan lille F föddes har det varit så sällan jag unnar mig saker. Jag glömmer bort mig själv, tänker aldrig ens tanken att jag ska köpa något till mig.

Ikväll satt jag i alla fall vid datorn och såg att pengarna var slut. Jag visste det sedan tidigare men där och då insåg jag att jag glömt julklappen till mig och det fanns inga pengar att handla för. Jag insåg att i år kommer jag inte få en enda julklapp, en konstig känsla. Jag vet att jag låter som ett barn, larvig och bortskämd men ärligt. En julklapp hade varit kul.

Jag borde istället vara tacksam över att ha fått julklappar alla andra år i mitt liv, att ha en plats att fira jul på och att på kvällen somna frisk, mätt i ett varmt och tryggt hus. Jag kommer säkert inte ens tänka på det på julen, att det blev ett klapplöst år. Jag kommer ha fullt upp med barnen, att de ska ha det bra och sedan försöka få ihop kvällen när min man jobbar. Jag kommer glädjas åt ungarnas skratt och glömma att familjen inte är samlad i år, det jag önskar mest av allt till jul. Det här med paket är inte det viktigaste med julen men jag blir lite ledsen över att det var så självklart att glömma bort mig själv. Jag tror faktiskt vi blivit för bra att prioritera bort oss själva, vi vuxna i familjen.

Nu ska jag vila och njuta av kvällens lugn. Barnen har sovit ovanligt bra på slutet. Det är härligt!

Ta hand om er och ha en fin första advent imorgon!

Annonser

2 thoughts on “Vad kommer tomten med i år?

 1. Men älskade du ♡
  Det är guld värd för barnens skull när ni gör så men för ekonomin är det inte kul…
  Gud vad jag önskade att jag vann på lotteri och kunde komma och överraska dig med julklappar till bara dig ♡
  Jag känner dig inte privat men ”lärt känna dig” genom bloggen och ditt instagram och du verkar vara en helt underbar person att känna.
  Kramar i massor till bara dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s