Knäckklubbor

15112935
Förra helgen gjorde jag käckklubbor. Jag gjorde i lite olika utföranden men innehållet var likadant, knäck täckt med choklad som sedan dekorerades lite olika. Såhär gjorde jag:

Jag gjorde strutar av bakplåtspapper, det är svårt att tejpa på sånt papper så jag använde häftapparat. Strutarna behöver stå i någon form av stöd. Jag använde tomma kartonger som jag gjorde hål i och stoppade ner i strutarna. Som klubbpinnar kan man använda många olika grejer, cakepopspinnar, glasspinnar mm. Vi hade inte något sådant hemma men däremot fina sugrör som jag klippte på hälften.

Knäcken gjorde jag efter följande recept:
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
50 gram hackad mandel

Blanda allt utom mandel i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka till dess att massan håller kulprovet. När massan var så tjock rörde jag ner mandeln och hällde den i strutarna (18 st). När de stelnat något satte jag i pinnarna.
1511291
Knäcken fick sedan svalna och stelna innan jag tog av pappersstrutarna och doppade dom i varm choklad och dekorerade med strössel eller kokos. Det går såklart också att bara ha kvar dom i pappersstutarna eller att låta dom ha bara choklad på sig.

1511292

Ett ställ för att sätta de chokladdoppade klubborna på

1511296

1511297

I väntan på att chokladen ska stelna

Jag gillade dessa, till jul gör jag kanske sådana som får vara kvar i pappersstrutarna med träpinnar i för jag är ett stort fan av det typiskt skandinaviska jultemat.
15112936knäck

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s