Att börja arbeta efter en lång ledighet

Att arbeta igen efter att ha varit föräldraledig I nästan tre år är omtumlande. Jag är egentligen lycklig, vill skrika ut högt hur bra det känns att ha valt att arbeta en mindre del av veckan och fortsätta vara föräldraledig resten av tiden. Det känns som ett enormt bra beslut för mig och resten av familjen. Anledningen till att jag inte dansar vilt på borden, stojar och skriker ut min glädje är att jag är trött. Bara att komma tillbaka till arbetslivet hade varit omtumlande nog, nu är jag på en ny plats, med nya människor och nya arbetsuppgifter. Det är mycket att ta till sig och jag märker att hjärnan inte alls är lika mottaglig som förr.

Ni får helt enkelt låtsas som att jag dansar runt och sjunger av lycka. Jag gör faktiskt det med, i min ensamhet. Precis som vanligt när huvudet blir fullt väljer jag att vända mig mer inåt, skärma av och fokusera på mig och familjen. Jag försöker finna styrka i tryggheten familjen ger.

Jag tänker att om några veckor, när jag kommit in i allt det nya, då ska njuta ordentligt. Först ska jag lära mig datasystem, förskolelämningsrutiner, namn och mycket mer.

Dessvärre sover barnen sämre igen. De är svårt att få dom att sova på kvällen, ibland tar det ett par timmar. De sover oroligt och vaknar ofta. Nätter då pappan i familjen arbetar sover jag någon timme eller inte alls. Inatt sov jag en kvart, det är nog inte konstigt att jag kände mig virrig på jobbet.

Nu ska jag i alla fall försöka vila några minuter till nästa omnattning med lillan. Kram  

3 thoughts on “Att börja arbeta efter en lång ledighet

    • Svaret finns här någonstans. Leta så kanske du hittar det. Leta gärna efter en annan plats att trolla på för här finns inte utrymmet.

      Gilla

  1. Shit vilken supermamma du är! Jag har en liten som just blivit ett, väntar nästa i april, samma åldersskillnad som dina godingar, och det första året har varit tufft – just sömnmässigt (ja, en massa andra anledningar också, men sömnen har varit värst). Jag skulle bli helt tokig om jag fick sova så lite som en kvart på en natt, så jag tycker att du är helt grym som har huvudet upp och fötterna ner – och både jobbar och är mamma! ♡

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s