Bloggarna på SPA

I ett par månader har jag längtat till denna söndag då jag skulle få checka in på Skepparholmen tillsammans med nio andra tjejer. Det har känts som ett riktigt ljus i höstmörkret och jag kan erkänna att det varit lite pirrigt i magen eftersom vi inte riktigt vetat vad som planerats in för oss.

På söndag förmiddag åkte jag och Johanna från Värmland mot Stockholm. Bilresan gick fort, vi körde såklart hela registret från allvarliga suckar till urflippade galenskratt i bilen. Väl framme träffade vi de andra sex inbjudna, hade ett kramkalas och promenerade ner till husbåten där vi hade våra rum.
bs4
bs3
Vi välkomnades av värdinnorna, Diana och Jenny, det skålades i bubbel och kramades mer. Rumsnycklar delades ut och vi gick upp för att göra oss klara att inta SPA-avdelningen.
bs8
På rummen väntade fina överraskningar. Det var verkligen mysigt iordningsställt och jag hoppade i min underbara tankini från Scampi. Jag är förälskad i den kan jag lova.

bs9
Spat har verkligen en fantastisk utsikt och är väldigt mysig. Tyvärr hade jag inte med kameran och batteriet i mobilen var slut men inne finns det pooler, bastu och olika duschar. Det är lugnt med en fin och avslappnad miljö utan sorl och störande ljud. Utomhus finns en pool med den underbaraste utsikten (över vår husbåt) och där hängde vi länge.

Efter att varvat ner i det varma vattnet bytte vi om till härliga yogakläder från hangmatta. Jag älskar verkligen de byxorna och jag har en känsla av att de kommer användas flitigt denna vinter.
image

Yogan leddes av duktiga Beatrice i sina underbara kläder från Sobea, där kan vi verkligen prata mysiga och fina kläder (likadans som Jenny och Diana har på bild högre upp). Yoga kan ju te sig väldigt olika. Jag har hållit på lite med yoga, framförallt hemma. Egentligen började det med att jag behövde bli bättre på att slappna av i kroppen och började med andningsövningar för avslappning, det byggdes vidare med hjälp av böcker och hemmapass på DVD. För mig har det intressanta varit yoga i lugn och väldigt mjuk form som framförallt har rensat, gett energi och sinnesro. Sedan barnen kommit har jag inte riktigt tagit upp det igen då vissa saker fortfarande gör ont i fogarna. Efter det sköna och mycket inspirerande passet med Beatrice har jag bestämt mig att kör igång med de lugna hemmapassen. Det finns många övningar som fungerar utmärkt trots den kvarvarande foglossningen. Jag är så glad över gårdagens pass för det fick mig att inse att jag behöver yogan och nu längtar jag efter de stunderna i stillhet.

När vi var klara med yogan var jag så avslappnad att tröttheten kom. Jag är glad att jag inte bokat in någon behandling utan istället kunde sitta och prata med mina fina vänner, dricka ett glas cava och bara njuta av stillheten. Just denna dag var det precis vad jag behövde. Så satt vi länge innan vi begav oss ner till båten för att fixa iordning oss för kvällens middag.
bs14
I klänningar från Klingel skålade vi in kvällen, värdinnorna fick lite presenter och vi skojade och skrattade på väg upp till restaurangen. Husbåten såg extra mysig ut i mörkret och det var så lyxigt att ha den för oss själva den här vistelsen.
bs15
Jag uppskattar verkligen att komma ut och äta middag. Det händer inte så ofta längre. Innan barnen kanske vi åt ute två gånger i veckan ungefär, nu är det två gånger om året.
bs21
Det var underbart att sitta och äta en god middag ihop med det här tjejgänget. Tiden gick snabbt, den gör ju det när man har kul. Salladen till förrätt var fantastiskt god, den är jag sugen på igen. Förmodligen skulle jag kunna äta den varje dag.
bs20
En stor dessert, här behöver man inte känna sig missnöjd.
bs28
Iförda underbara nattlinnen från hunkemöller fortsatte kvällen på husbåten. Vi försökte se lite normala ut på gruppbild men det gick rätt dåligt.
bs33
Kvällen avslutades med prat, mys och vinstutdelning från ett fantastiskt vinstbord. Vad jag fick med mig hem kommer ni få se senare.

Jag kan lova att både jag och Johanna somnade snabbt i våran säng. Den här avslappnande dagen hade verkligen lockat fram tröttheten hos mig och jag sov betydligt skönare och längre än vad jag är van vid, så välbehövt.
bs34
Utsikten från vårat rum var något extra och när solen började gå upp och färgade himlen var det nästan betagande. Tänk att få vakna upp till detta!
bs35
bs40
bs41.JPG
bs43
Självklart var vi tvungna att fotografera varandra lite ute på båten med den fina utsikten innan vi begav oss upp för att äta frukost. Efter det packade vi ihop oss, fick underbara goodiebags, gick runt och kollade lite och umgicks innan det var dags för lunch.
bs51
Vår vistelse avslutades med många varma kramar. Det har varit ett underbart dygn och jag kände att det var riktigt jobbigt att säga hejdå den här gången. Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen. Tusen, tusen tack Diana och Jenny för att jag fick komma. Tack bästa roomie Johanna och tack underbara Aja, Jenny, Jessica, Nettan, Sarianne och Sofie. Ni är något extra varenda en av er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s