Önskelistor i julklappsdjungeln

Det närmar sig jul och funderingarna kring julklappar dyker självklart upp. I år snurrar många tankar kring julklapparnas vara och inte vara. När jag tänker på hur det ser ut i vår värld och sedan jämför med vårat liv i överflöd känner jag mig sorgsen och skäms nästan.

Nu ska vi inte skämmas, det blir fel. Vi ska njuta av det vi har, men jag vill inte att vi drar på oss en massa onödiga saker, grejer barnen inte uppskattar och inte kommer använda. Den sortens överflöd är jag emot. Jag tycker att det är bättre att de julklappar barnen får hellre är färre men mer genomtänkta. Jag vill helst undvika plast i den mån det går och jag önskar verkligen att det barnen får är saker som de verkligen vill ha, inte sånt vi önskar de ville ha.

Vi föräldrar har nog inte direkt tänkt köpa så mycket saker till barnen, däremot finns det släktingar och vänner som frågat vad de önskar sig. Tyvärr får jag tampas med min egen irritation över att vissa personer envisas med stereotypa tankar om vad barnen kan tänkas önska sig. Jag behöver bli bättre att lägga energin på att lura dom dit jag vill istället för att för att bli irriterad. Jag bli lite ledsen när personer absolut ska köpa något till det ena barnet bara för det förväntas tycka om sådant, det är väl roligare om de får saker de verkligen tycker om istället.

Jag har i alla fall lyckats få vissa önskemål att bli rätt trots att det verkade mörkt från början. Storebror vill ha en dockvagn, den kommer han få. Det var tydligen svårt att komma dit att den var till honom och inte lillasyster, det slutade med kompromissen att den är till båda.

Så hur ser önskelistorna ut då?

Storebror önskar sig en dockvagn. Jag ska fixa till en docksäng, ett par dockor finns redan men det skulle vara kul om barnen hade varsin av någon sort som de gillar. Lillasyster önskar sig bilar och bollar. Jag hoppas på träbilar till henne i julklapp. Att leka med mat gillar båda så nu önskas serviser, mat och annat ”köksigt” i trä eller tyg. I övrigt behövs alltid roliga saker att ha ute, borstar, krattor, bollar och kanske vinterleksaker. Det vore roligt med en vit jul, pulkaåkning och kanske lite skidhasande. Jag tror lilla F är stor nog att prova skidor i år.

Hur ser era listor ut?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s