TÄVLING – vinn ett underbart bokpaket

olika1
Nu är november här, en ofta väldigt kall och grå månad och vad passar då bättre än att liva upp med en tävling som passar perfekt i höstmörkret? I den här tävlingen vinner två personer ett varsitt bokpaket från Olika Förlag. Här hemma har böcker från detta förlag varit favoriter länge. Lilla F fick en bok från en släkting vid sitt dop och efter det har det blivit fler och fler. Den allra största favoriten är en bok som heter God natt Tyra, denna bok är dessvärre utgången ur sortimentet men jag har fått förmånen att kunna tävla ut den, tillsammans med två andra böcker till två av mina läsare. Det känns väldigt roligt.

olika2
Olika förlag är ett förlag som arbetar med just vad de heter, att visa att vi människor är olika. Att vi är olika är något bra. Böckerna som vi haft från Olika förlag har jag tyckt om då de ger läsaren en bild av en värld med många möjligheter. Mina barn älskar böckerna för de är roliga, spännande, tilltalande och lätta att ta till sig.
olika5

Jag älskar mornar och kvällar när mina energiknippen går att fånga upp, sätta i knät och läsa ihop med en stund. Det är värdefull tid med barnen. Det gör mig avslappnad, att sitta där, känna deras kroppsvärme, höra hur de andas lugnare och lugnare, uppleva samspelet mellan oss, hur jag läser och har deras fulla uppmärksamhet, jag får frågor ibland, barnen berättar vad de ser, vi samtalar kring böckerna. Ofta ser jag hur storebror gör samma sak med lillasyster när jag lämnat rummet, han kryper upp nära henne, öppnar boken och återger den nästan ord för ord, jag ryser av lycka. Det är magiskt!

Nu vill jag gärna höra om er bästa lässtund, långt eller kort, skriv en mening eller en hel uppsats. Det kan vara om en stund med dina barn, barnbarn eller kanske ett minne från din egen barndom. Berätta om den i en kommentar nedan. Det går också bra att maila maria@momentsbymary.se så publicerar jag kommentaren (vet att min kommentarsfunktion ibland krånglar).

Tävlingen avslutas 8/11 kl 22.00. Vi kommer utse två vinnare som kommer få varsitt bokpaket från Olika Förlag med böckerna på bilden överst i inlägget. Lycka till!

Annonser

39 thoughts on “TÄVLING – vinn ett underbart bokpaket

 1. Hej!

  Jag är gärna med!

  Min bästa lässtund är den med mina barn.
  Minstingen som jag ännu har glädjen att läsa bilderböcker för och mysa med.
  Mellanundret som knäckt läskoden för fyra år sedan och som nu glädjer mig med sin läsläxa men som fortfarande kryper ner och vill lyssna på saga vid sängdags.
  Min först födda som läser och delar med sig av sina intressen och bjuder in mig i sin värld.
  De stunderna är de bästa och jag hoppas få dela de många, många år till!

  Ha en fortsatt fin höst med många fina lässtunder!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina.

  Gilla

 2. Bästa läs stunden är när lilltjejen har somnat och jag kan ägna hela min tid och uppmärksamhet åt 7 åringen. Jag läser inte bara för honom utan stannar upp och frågar vad han tror kommer hända på nästa sida, eller varför personen sa/gjorde som hen gjorde etc. Vi tittar på orden och han får hjälpa till att ljuda de.

  Gilla

 3. Jag älskade när någon läste för mig som liten och tyckte texten var så intressant, varför jag också både skrev och läste lätta texter innan förskolan! Mamma och jag pratade om det så sent som igår och hon sa ”..med dig räckte det inte med någon kort Pixi-bok, utan det skulle vara åtminstone en hel Disney-bok varje kväll”. Min son har alldeles för mycket energi och kan ännu inte sitta stilla hos mig och koncentrera sig när jag läser för honom, men förhoppningsvis kommer vi att få många mysiga stunder ihop när han blir lite äldre, och till dessa tillfällen skulle vi gärna vinna ett bokpaket.

  Gilla

 4. Har läst för min son sedan han varit 6månader och vi har haft många mysiga lässtunder. Som rutin att läsa varje kväll. Hade en av dem bästa stunderna för några veckor sedan då jag läste boken busiga bebben, (vi förebredder honom för att bli storebror) det var så underbart att se lyckan i hans ansikte att han förstår att mamma har en bebis i magen och vad som väntar snart. Han är 2,5år och med hjälp av boken kunde han ha ett härligt samtal och ifrågasätta och visa om bebisen i mammas mage och kommer göra si eller så..

  Gilla

 5. Min bästa lässtund inträffar var o varannan kväll när jag läser för mina pojkar, 2 & 5 år gamla, minstingen sitter upp- fylld av energi och härmar slutet på alla meningar o storebror har en ängels tålamod över att sagan tar 3ggr så lång tid att höra *fniss* Dem fullkomligt älskar att läsa ‘godnattsaga’ och vi är flitiga besökare på ortens Bibliotek men vi bor på litet ställe och det skulle såklart uppskattas om vi fick uppdatera vårt eget lilla Bibliotek med några nya böcker. Nu håller vi både tummar o tår! 🙂

  Gilla

 6. Hej!
  Mitt bästa minne som barn är alla mysiga läs och sagoberättande stunder med min älskade farmor. Hon hade ett magiskt sätt att dra in mig in värld full av överraskningar. Vi brukade sitta på hennes tunisiska matta iklädda de skiraste gardintyger som fanns i lådan, drickandes saft och ätandes korintkakor och helt uppslukade bara hon och jag.

  Gilla

 7. Mitt bästa läsminne är när jag får en saga återberättad av vår 3,5 åring medan hen leker med sina leksaker och man liksom sitter där och tjuvlyssnar. Då vet man att alla sagostunder faktiskt ger mer än bara en mysig stund, den ger även upphov till barnets egna fantasi och språkutveckling. Vilket är en fantastisk gåva som man ger sitt barn när man läser för dem.

  Gilla

 8. Även om jag själv älskar att få en lugn stund där jag kan tillåtas slukas av en bok är den bästa lässtunden med mina barn. Jag har börjat att läsa böcker för mina barn när de har varit ca 2 månader. Det är fantastiskt att se hur tidigt böcker kan fängsla och förtrolla små barn! De små glädjeskutten mitt hjärta slog när mitt äldsta barn knackade på dörrsidorna i ”Knacka på” när hen var 6 månader precis som jag hade gjort de senaste månaderna. Samma bok gör nu min yngsta på 4 månader väldigt exalterad när vi läser och bläddrar i och jag längtar efter hen också börjar knacka. Mitt äldsta barn är otroligt aktivt och är aldrig stilla. Då är det guldvärt att kunna krypa upp i soffan eller i sängen och få en mysig stund ihop och höra hens tankar och funderingar. Att läsa ihop är helt klart en av mina favoritsysselsättningar med mina barn!

  Gilla

 9. Min son Elmer samlar ihop alla sina böcker. Några är tunga och klumpiga, andra mellanstora och så en hel del pixi-böcker. Alla böckerna ska med. Han gömmer sig bakom gungstolen och släpper ner böckerna runtomkring. Jag måste tjuvtitta, inte störa, men ändå se – hur han hittar sin plats, sin egna stund med historier och berättande. Han väljer omsorgsfullt en bok och läser med hög röst. Det är hitte-på-ord och Bamse, Tomten och pappa är med i en och samma bok.

  Det är kärlek. Att få tjuvlyssna på hans lilla stund.

  Gilla

 10. Jag är liten och har inte lärt mig prata
  Kolla en grej! På den måste jag smaka
  Undra vad det är jag tuggar på
  Aj! Det var visst min egen tå
  Åh, kolla en boll
  Den rullar visst åt alla håll
  Diskmaskinen öppnas jag måste dit
  Typiskt att den stängdes precis när jag kom hit
  Det hänger något här bäst jag provar att dra
  Det i andra ändan är nog något jag vill ha
  Duns låter det med en smäll
  Det där var kul, det hinner jag göra många gånger innan det blir kväll
  Vad tråkigt när pappa vuxna mat ska laga
  Kom hit nu pappa, jag vill ha en saga
  Om jag drar ner böckerna på golvet förstår han då?
  Om jag dunkar på dem med handen så måste det gå!
  Nu kommer pappa och jag fick välja bok
  Han läser med så roliga röster min pappa-tok!
  Mamma läser alls inte så
  Fast jag gillar dem lika båda två
  Läs nu pappa och låt mig vända blad
  Efteråt kan vi ta en promenad
  Men först ska vi läsa den, den och den!
  Och kanske den sista om och om igen!

  Gilla

 11. Min bästa lässtund är med den minsta flickan i hemmet. ligger i soffan, golvet, sängen osv. överallt funkar bara om vi har något mjukt att ligga på eller sitta på. Så mysigt och sitta där och se på henne med sina stora blå ögon och man funderar hur de tänker när vi läser.

  Gilla

 12. Min flicka är 6 år och kan läsa ganska bra själv, men sagostunden innan läggdags är helig och då vill hon att jag ska läsa. Helst 3-4 böcker eller kapitel. 🙂 Fantasin flödar och hon kommenterar gärna under tiden. Om det är en bok vi läst många gånger vill hon ofta att jag byter ut huvudrollsinnehavarnas namn till hennes och hennes kompisars namn. Och så skapas en ny dimension av samma berättelse. Älskar dessa lässtunder på tu man hand, tätt ihop i hennes säng. Mysigt!

  Gilla

 13. Mitt bästa minne är när jag satt med min kompis lilla kille och läste knacka på boken med honom. Han var så engagerad och vi knackade på varje dörr innan vi öppnade för att se vem som var på andra sidan. Helt underbart!
  Hade varit fantastiskt roligt att kunna ha några nya böcker att läsa tillsammans!

  Gilla

 14. Jag har många bra minnen från lässtunder. Men när jag var liten så läste alltid farmor för mig, hon läste ofta Elsa Beskov och hade gjort leverpastej mackor. Det kan jag sakna ibland och en tradition jag helt klart ska jag föra vidare!

  Gilla

 15. Hej!

  Mitt bästa läsminne var med min morfar när jag var hur liten som helst! Han läste Meg & Mog och jag och brorsan satt i hans knä. När Meg & Mog körde bil guppade morfar lite med benen och när dom körde på ett gupp flög vi upp och tyckte att det var hur roligt som helst 😀
  Nu skulle jag vilja ge mina brorsöner ett sånt lösminne med mig ❤

  Gilla

 16. Mitt bästa läsminne handlar om min älskade farfar. Min farfar var nämligen världens bästa berättare och teaterapa. Det var nästan allra bäst när han inte läste en bok utan hittade på egna berättelser! Han hittade ofta på sagor om Karl Alfred och jag är så ledsen att det inte finns bevarat på något sätt i dag. Dessa minnen är de finaste jag har från min barndom och jag hoppas att jag ska kunna skapa lika fina minnen tillsammans med mina barn. Jag är inte lika bra som min farfar att hitta på sagor så därför hoppas jag att jag vinner det här fina bokpaketet från olika förlag!

  Gilla

 17. Fin tävling med fina bokpriser – klart jag vill vara med!
  Jag har nog två absoluta favorittillfällen för läsning, och det är ihop med mina två pojkar. Det ena är när vi varit på biblioteket (är där ca varannan vecka) och lånat tiotalet spännande o intressanta böcker, och så fort vi kommit hem sätter vi oss i en hög mitt på golvet och läser hela högen ihop. Ibland hinner vi inte längre än till hallen innan vi börjar läsa, och ibland läser vi alla böckerna två gånger. En väldigt fin stund och ”tradition” som vi alla tre värdesätter högt! Andra speciella tillfället är när lillebror somnat, vissa kvällar tänder jag då lite ljus kring vår läshörna och så sätter jag mig med storebror i knäet och läser nån av våra favoritböcker – och det tycker vi båda är såå mysigt! Böcker är det bästa vi vet, eller är det den nära stunden ihop kanske? Eller en kombination? ❤

  Gilla

 18. Läser gärna och ofta för barnbarnen,kan vara i soffan eller lektältet och på kvällen när det ska sovas då ska jag ligga i mitten så båda ser det är så mysigt med den stunden brukar bli många frågor om det man läser,hoppas de bär dessa stunder med sig.

  Gilla

 19. Är det en gåva som jag vill ge min syskonbarn är det att hjälp dem att hitta in i sagans och bokens värld. Jättemysigt är när jag hämtar dem från dagis kryper upp i soffan och försvinner tillsammans med boken under en filt med ficklampa.
  Läser och läser

  Gilla

 20. Bästa lässtunden för många år sen när dom äldsta barnbarnen var små – jag var barnvakt och skulle läsa god natt saga . Dom ville bara höra mer – och jag läste den ena sagan efter den andra . Men roligt hade vi – och sen var dom så trötta av allt skrattande – så dom somnade bums ! Glömmer aldrig den stunden ! Har nu fått ett nytt barnbarn – så snart blir det att läsa sagor igen !

  Gilla

 21. Bästa högläsningsstunderna har jag på jobbet! Jag jobbar med vuxna funktionshindrade ned medelsvår utvecklingsstörning. Vi läser massa typer av böcker, men det är så fantastiskt när böckerna vi läser ger upphov till samtal även mellan våra arbetstagare! Vi läser både barnlitteratur och böcker ut” LättLäst”sortimentet där böckerna om ”En naken karl” tillhör favoriterna

  Gilla

 22. Min bästa lässtund har jag med mitt barn varje kväll! Det är så mysigt när han sitter på mitt knä eller när vi ligger i sängen, och han lyssnar om olika äventyr. Ibland måste man läsa en bok fem gånger i rad, varför inte? Böckerna ger oss möjlighet att resa till en annan värld; det är fascinerande att se hur han trivs i sin fantasi! ❤

  Gilla

 23. Hej!
  Älskar böcker och lärde mig läsa när jag 4 år. Men trots det älskade jag när mamma läste för mig, och det långt upp i åldern. Det var nåt speciellt med dom stunderna ♡
  Men mina favorit stunder var alltid i december. Min mamma älskar julen och har fört det vidare till mig. Antagligen har denna ritual mycket med det att göra.
  Varje kväll i december läste hon en julsaga för mig. Det var moderna, gamla klassiker, långa och korta. Åh så jag älskade det!
  Hade jag kunnat få barn hade jag fört den traditionen vidare till dom. Försöker istället få min lillasyster att föra den vidare till sin lilla son ♡
  Ha en underbar vecka!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

  Gilla

 24. När pyjamasen är på, tanden är borstad och ansiktet tvättat, kröp barnen som små upp i soffan med deras pappa som då alltid läste en stund innan läggdags. Själv hann jag med att få undand disken efter middagen, och barnen som inte träffat sin pappa på hela dagen, fick en go´ pappa stund tillsammans. Det mådde jag också gott av. 🙂
  Idag samlas barnen gärna fortfarande för högläsning i soffan, även om böckerna idag är helt andra. …Det är något speciellt med högläsning. ❤ …Böckerna i bokpaketet hoppas jag få möjlighet att ge till barnens yngre kusiner. Man vill bara ge bort något man tycker om, och böckerna i bokpaketet ser så mysiga och fina ut.

  Gilla

 25. Mitt bästa bokminne är från min egen barndom. Jag hade en box där jag samlade pixiböcker. Först fick jag mammas från 60-talet och sedan min äldre brors från 80-talet som jag fyllde på med mina egna efter hand Ofta fick jag dem av min mamma när jag varit riktigt duktig hos doktorn eller medan hon arbetade. Jag älskade mina pixiböcker, och allra mest 90-talsserien om pingvinen Lille-P. Böckerna hade allt. Spänning, starka känslor och äventyr. Jag lärde mig tidigt läsa tack vare mina Pixis, jag skrev och ritade mina egna små böcker inspirerade av historierna jag läst. Jag hade en hel serie av egenskrivna Lille-P böcker jag skrivit när mina Pixis inte var nog. Idag arbetar jag med text främst som journalist och jag brinner för det korta formatet, för att få ut mycket info på liten plats. Mina Pixiböcker väckte en kärlek för det skrivna ordet och det lilla formatet som jag känner än idag.

  Gilla

 26. Jag hörde en gång, att om man läser för barn redan innan de kan ord, så lär de sig att associera böcker med kärlek och närhet. Vilken underbar gåva att ge sina barn! Läser för både treåriga storasyster och fyra månader gamla lillasyster varje kväll, och njuter av stunderna. Hade dock njutit mer om böckerna inte varit så uttjatade!

  Gilla

 27. Ping: En oväntad överraskning och ett planerat firande | Filurmamman – bland busungar och bakverk

 28. Nä nu känner jag på mig att detta kommer bli en roman…. ska prova att göra det kort. Jag miste min familj när jag var ung och växte upp utan föräldrar. Det gjorde att det var extra viktigt för mig när jag själv fick barn att vara närvarande och verkligen använda tid tillsammans med mina barn. Böcker har alltid varit mitt sätt att fly från verkligheten för en liten stund och jag verkligen älskar att läsa, och detta ville jag gärna ge vidare till mina barn. Att växa upp utan föräldrar var inte lätt men som tur var hade jag min underbara moster och hennes pojkvän som senare blev hennes man, de ställde upp för mig i vått och torrt, och tog senare över mormor och morfar rollen så mina barn fick växa upp med mor föräldrar! Min mosters man kommer från Marocko, och provade ihärdigt att lära sig svenska på den tiden. Han hade själv gått på biblioteket och lånat en hel hög med Totte böcker som han och min sån låg och läste på golvet. Jag tror egentligen att min son var lite för stor för Totte, men istället för att säga det till min mosters man, så väntade han tålmodigt och hjälpte honom med de ord han hade svårt att uttala. Det var ett helt speciellt ögonblick som jag än i dag ofta tänker tillbaka på. Jag och mina barn har haft en sådan tur som har denna underbar man i vårat liv! Jag hoppas att vinna detta fina paket till min yngsta dotter som som är 2 1/2 år gammal. Hon älskar nämligen också att mysa med en bra bok!

  Gilla

 29. Bästa lässtunden är när man sitter uppkrupna i sängen allihop innan sovdags och man läser en saga. När man märker att de är helt uppslukade av historien och bara vill höra mer, det är det allra bästa! Tror stenhårt på att de får ett bättre ordförråd och lär sig skriva och läsa bättre om man läser för dem från tidig ålder.

  Gilla

 30. Jag läser enormt mycket böcker själv deckare, pedagogisklitteratur mm.
  Men några av mina bästa lässtunder har varit när jag läst tillsammans med mina barn, som nu är vuxna. Har berikats med ett barnbarn som jag älskar att läsa för och hon älskar att få sitta tätt intill och lyssna och titta på bilder.
  Det blir alltid ett härligt samtal när man läst, och det bygger på ordförrådet och språkförståelsen när man läser tillsammans.

  Gilla

 31. Kommentar via mail 1
  Här är mitt bidrag, i form av ett rim:
  Sonen älskar böcker och vill att vi läser ofta och i flera timmar, böckerna är nu så slitna så de håller bara om vi dem limmar. Vore härligt gå ge sonen dessa böcker i present, han är världens tuffaste men bästa recensent. Bästa stunden är när vi ligger i sängen och läser, myser och skrattar, om Bamse, katter, polisbilar och troll i roliga hattar. Han vill gärna att man läser samma bok tusen gånger, och inte sällan slutar det med att vi ligger och sjunger roliga sånger. Denna stund kommer vi varann så nära, sånt som man sedan länge i minnet kan bära. Böcker är för utvecklingen, fantasin och gemenskapen oslagbart, att se glädjen, nyfikenheten och intresset i sonens ögon när vi läser är helt underbart!

  Gilla

 32. Kommentar via mail 2
  Jag minns en speciell lässtund från min barndom med hatkärlek. Jag växte upp på 80-talet och tittade på Boktipset. Inte för att jag ville, utan för att det inte fanns något annat att titta på (något mina egna barn, som har typ 15 kanaler att välja mellan, aldrig kommer förstå). Det bästa med programmet var introt, med den mysiga låten och regnbågen. Men själva programmet var skittråkigt! Trots det tittade jag alltså på det varje gång, och nu är jag inbiten bokälskare med ett eget förlag. Det visar att allt barnen gör eller ser har bäring på deras vuxna liv.

  Gilla

 33. Kommentar via mail 3
  Om jag minns rätt så läste inte mina föräldrar speciellt mycket för mig. Synd var ju det kan man känna såhär i efterhand. Men när jag och min bror var hos min mormor och morfar, ja, då lästes det och det minnet finns kvar än idag.

  Det var mormor som stod för läsningen. Hon låg i mitten av dubbelsängen, min bror och jag på varsin sida av henne. Vi låg där och lyssnade, förväntansfullt. På hyllan bakom sängen fanns en stor samling av porslinskatter – jag älskade dom alla! Tapeten var orange och storblommig. Och där låg vi i den stora sängen, mormor hade benen uppdraga och vi lyssnade på den spännande berättelsen. Vi visste inte då hur mysigt vi hade det, eller ju det visste vi nog på nåt sätt, men man tänker ju inte riktigt så som barn. Idag kan jag ivarjefall minnas dessa stunder med glädje och saknad förstås, både för stunden som var och att varken mormor eller morfar längre är i livet.

  När jag skriver detta kommer mitt dåliga samvete in, jag måste bli bättre på att läsa för mina barn. Det får bli mitt löfte till mig själv, att prioritera läsningen mer och nya böcker hade ju varit en perfekt start på det givetvis!

  Tack för en trevlig blogg!

  Gilla

  • Det är på gång Lisa men eftersom vi är flera som kommer utse vinnarna ihop tar det tyvärr lite tid. Jag skulle gissa att det blir klar innan tisdag. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s