Älskade ungar – EKOLEKO

På mässan i helgen fanns ett företag vars hemsida jag väldigt ofta är inne på representerat, nämligen Ekoleko. Ni som läser bloggen frekvent har säkert stött på företaget förut i flera inlägg. Jag tycker om deras produkter väldigt mycket, framförallt för att jag vet att de är giftfria men också för att det finns mycket fint för både små och stora barn.

När jag var på Formex hade jag spanat in en speciell grej som jag ville köpa till en gravid väns lilla pyre i magen och det passade jag på att göra i helgen. Den här bitringen i form av ett hjärta tycker jag är så vacker och den är dessutom mjuk och skön att ta på. Det lilla pyret som jag redan tycker så mycket om kommer inte få några giftiga ämnen i sig av att bita på den och det känns riktigt bra i hjärtat. Det finns flera olika former på grip och bitringarna från den här serien men jag tyckte att hjärtat var det som passade allra bäst.
ekoleko5 ekoleko1

Under mässan höll också Ekolekos grundare Madeleine Limé föredrag om gifter i barnens vardag. Det var en väldigt bra föreläsning med skrämmande fakta, samtidigt var den hoppingivande med bra tips om hur det lätt går att minska de farliga ämnena. Även om vi säkert alla kom på oss med att ha mängder av de farliga produkterna hemma tror jag inte att någon av oss kände sig ”dålig” utan det handlade om att få enkla men nyttig tips för att minska gifterna framöver. Kort sammanfattat var det en nyttig och inspirerande föreläsning om hur vi som föräldrar kan göra för att våra barn ska omges av mindre mängd onyttiga ämnen. Ett tips vill jag föra med mig vidare till er. Plast, värme och mat är alltid en dålig kombination. I värmen avger plasten mer av de onyttiga ämnena och den överförs till maten som barnen få i sig.
ekoleko4
Madeleine Limé, informerar och tipsar om enkla saker som minskar gifterna i hemmet.

Här kommer lite bilder från Ekolekos monter, kolla gärna in på deras hemsida. De har ett brett utbud av leksaker men även, tygblöjor, haklappar, nappflaskor, böcker om ämnet och mycket mer.
ekoleko8 ekoleko7 ekoleko6

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s