Bloggarna på slottet – del 1- en solig dag på slottet

h53 h54
I helgen var jag på ett helt fantastiskt event på Häringe slott som jag vill ta mig tid och verkligen berätta om ordentligt för det var ett minne för livet. Jag fick chansen att umgås med nio härliga, varma, glada och roliga tjejer och tillsammans fick vi dela en solig dag och en ganska mörk och stundvis skrämmande natt.

Det var länge sedan jag blev inbjuden av Sarianne och Sofie till eventet och då var sommaren långt bort och vistelsen på Häringeni slutet av augusti kändes väldigt avlägset. Ni vet nog hur det är med vissa saker i livet livet, tiden springer iväg och plötsligt står man där vid det som varit avlägset och inser att det ”redan” är dags. Jag själv var verkligen inte förberedd inför eventet, veckan innan blev väldigt turbulent här hemma som den lätt blir när livet bjuder på oväntade saker oavsett om de är av ondo eller godo.

På fredag kväll efter en dag värd att glömma slängde jag ner det jag trodde mig behöva i en resväska. Jag som hellre tar med för mycket än för lite råkade överdriva packningen eftersom jag inte riktigt visste vad jag packat ner. Jag gick och la mig med tanken att ”denhär agen ar varit rent vidrig men imorgon när jag vaknar, då ska jag bara må bra från början, ha kul och se till att njuta”. Det blev en bra morgon trots uppgång klockan sex. Vid sjutiden mötte jag upp Johanna som stod för bil och suveränt körande medan jag agerade vägvisare.

Vi rullade mot Stockholm genom ett soligt vackert morgonsverige. Det var en härlig stämning i bilen, varmt, även om vi inte bara pratade om roliga saker. Viktiga ämnen som spökbarn och nakenhetsfobi och avhandlades och allvarsamma suckar blandades med utbrott av gapskratt, precis som det ska vara när man har det bra. Resan som enligt klockan tog fyra timmar kändes betydligt kortare och plötsligt rullade vi fram längs allén som leder till Häringe Slott.
påslottet
Hela gänget: Johanna, Jeanette, Sarianne, Aja, Jenny, Jessica, Diana, Jag, Jenny och Sofie

Vi välkomnades med ett kramkalas och sedan var det dags att dra igång. Vi utrustades med varsin sportväska innehållande allt som behövs för att träning, från underkläder till tights, tröja och diverse tillbehör. Det bar av till den vackra äppellunden för ett pass crossfit. Jag är ju tyvärr lite för foglossig för att hålla på med sånt kul så jag tittade på medan tjejerna slet och var grymma, men åhhh vad jag önskar att jag kunnat vara med för det såg så härligt jobbigt ut.
h36 h14

När passet närmade sig sitt slut gick jag och Jenny in igen och fick naglarna fixade av ett par tjejer från Depend. Jag hade slängt på nagellack dagen innan men bara ett lager för sedan somnade jag sittandes i soffan. Nu fick mina naglar ett lyft med det härliga glansiga hybridlacket 7 Days från Depend. Jag var riktigt nöjd då och det är jag fortfarande för det ser helt nygjort ut. Med snygga naglar och en present från Depend satte jag mig och pratade med de andra tjejerna medan en efter en fick sina naglar fixade. Redan så här tidigt på dagen var stämningen på topp och vi skrattade gott med varandra medan vi försökte installera och manövrera selfisticks från Polaroid, lära oss varandras namn och jämförde nagellack.
h46
h47
Fina Sofie och Sarianne

En hel del skratt, lack och fina goodiebags senare gick vi upp till våra rum. De var rymliga och ljusa med möbler passande slottet och jag fick dessutom en perfekt roomie, Johanna. Vi provade sängarna, lämnade ifrån oss våra grejer och gick upp mot slottet för afternoon tea, Precis vad tio vrålhungriga tjejer behövde.
h48 h49
Slottsdamen i sin stol

Deta var första gången vi kom in i själva slottsbygnaden, pampig och lite dunkel inomhus vilket gav en kostrast till en vita ljusa utsidan denna soliga dag. Vi gick upp för trappen till andra våningen som var fylld med jakttroféer och kom in i en helt underbar sal där teet serverades. h60 h61

Inget fick röras innan det fotograferats, så fungerar det såklart när allt ska dokumenteras. Vi skrattade rätt gott åt oss själva och varandra, bloggare. Jag satt där och tittade på tjejerna, på rummet och dess inredning och tänkte att det kan inte bli så mycket bättre än så här. Det var ungefär då maten kom in, jag hade haft fel…. Det vi serverades så gott. Gott och snyggt, det kan ju inte bli bättre.
h62 h64 h72 h73 h68 h71 h74 h80
h75 h79 h81 h82

Jag var tvungen att ta en titt på rummen bredvid salen vi satt i. Jag hade läst på nätet att det spökade i dom. Rummen är inklädda i en panel som smugglats till slottet från Skottland och enligt historier ska en munk följt med panelen. Denna munk brukar synas sittandes i fåtöljen i det mörka rummet. Jag såg ingen munk men stolen var fin. Det var en lite konstig känsla att stå i det mörka rummet med den gamla träpanelen och se den turkosa glittrande poolen genom de gamla fönstren. Som att samtidigt begrunda två världar som aldrig kommer mötas, förr och nu.
h65 h66

När allt det goda låg i magen var vi självklart nyfikna på vad som skulle hända härnäst och svaret var att nu borde vi njuta av det fina vädret och den enorma poolen på Slottet. Med nya fina bikinis från Panos Emporio begav vi oss till gården och njöt av sol, bad och ett glas vin. Det var otroligt vackert där ute och jag önskar att jag tagit mig tid att fotografera mer men de bilder jag tog kan nog ge en aning om hur vackert det var.
h86 h88

Vi begav oss tillbaka till vår flygel för att sätta på oss lite kläder innan vi samlades igen och umgicks, fick helt fantastiska goodiebags och instruktion om var och när vi skulle ses för middag. Middagen och kvällen på Häringe var verkligen ett kapitel för sig, det mest märkliga och härliga jag kan tänka mig. Jag tänker därför skriva om det i ett kommande inlägg ”Bloggarna på slottet – del 2 – här spökar det”

Annonser

2 thoughts on “Bloggarna på slottet – del 1- en solig dag på slottet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s